Elektromos kerítés-rendszerek, villanypásztorok

Vállaljuk villanypásztor rendszerek, elektromos kerítésekvadkárelhárító kerítések telepítését hagyományos vagy erősített acél drótfonatból, vadhálóból. Számos országos referenciával, több éves tapasztalattal. Keresse csapatunkat bizalommal.

 

A vadkár elleni védekezés manapság már létfontosságú feladat, a mező- és erdőgazdaságokban, valamint minden más olyan termelő ágazatban, ahol a vadfajok kárt tehetnek a gondosan megtermesztett kultúrnövényeinkben, mivel a minél több termés betakarítása és a befektetéseink megtérülése a cél.

A vadkár elleni leghatékonyabb védekezés a kerítéssel való körbe kerítés. Ha a vad nem tud bemenni a védendő területre, akkor kárt sem tud okozni. Ezt a fajta védekezési módszert főként olyan területen alkalmazzák, ahol a védelmet több évre tervezik, erdészetek és kertészetek szívesen alkalmazzák ezt a fajta védekezést. Ehhez széles választékban tudjuk ajánlani vadhálóinkat, melyek speciális erősített acél drótfonatból készülnek, mint például a Tornado Titan és Tornado Torus vadhálóink. Vadhálóink különböző drótvastagsággal, kerítés magassággal és sorkiosztással állnak rendelkezésre, hogy ön megtalálja az céljának legmegfelelőbb kerítést. Kérjen ajánlatot vadhálóinkról és a kivitelezésről elérhetőségeink egyikén.

A vadkár elleni kerítéssel való védekezés másik formája a villanypásztor kerítés építése a védendő növénykultúra köré. Az elv itt is ugyan az, mint az előzőnél, a vadat kívül akarjuk tartani, annak érdekében, hogy elkerüljük a károkozást. A villanypásztor, akár kiegészítése is lehet egy már meglévő fixen telepített kerítés rendszernek.  Akkor ajánljuk a meglévő kerítése villanypásztorral történő kiegészítését, ha szeretné növelni kerítése hatékonyságát, mivel előfordulhat, hogy a fix kerítésén idővel még is megpróbálnak áthatolni az állatok. Ha viszont villanypásztorral egészítettük ki a kerítés rendszerünket, akkor a villanypásztor okozta kellemetlen élmény miatt, az állatok meg sem kísérlik a kerítést megrongálni. Ha pedig egy már meglévő, régi, részben hibás kerítésének szeretné a hatékonyságát növelni, akkor is kiváló választás lehet a villanypásztor kiegészítés.  Önmagában a villanypásztor kerítést inkább szezonális védelemre szokták használni, mint több éves védelemre. Mezőgazdászok szívesen alkalmazzák növénykultúráik köré, mert gyorsan és viszonylag egyszerűen telepíthető. A gazdálkodó maga is kihelyezheti, és betakarítás után, mikor már lekerült a termés a földekről, a villanypásztor egyszerűen összeszedhető és eltárolható a következő szezonig. Tekintse meg villanypásztor tápegységeinket, vagy kérje kollégáink ajánlatát, hogy a területéhez a legmegfelelőbb kialakítású villanypásztort szerezhesse be!

A vadkáron kívül az Afrikai Sertéspestis (ASP) ellen is hatékony védelmet nyújt a villanypásztor kerítés. Telepítse sertéstelep köré és akadályozza meg ezzel, hogy a vaddisznók bármilyen formában is érintkezzenek sertéstelepével és ezzel bármiféle betegséget, (köztük az ASP-t) behurcoljanak telepére!

A vadkár ellen védekezhetünk még különböző riasztó berendezésekkel is melynek célja a vadfajok elriasztása a területünkről, annak érdekében, hogy a károkozásukat a minimálisra csökkentsük. Ehhez tudjuk ajánlani gázágyúinkat. Egyszerű elven működve, az ágyú propán- vagy butángáz és levegő keverékének begyújtásával egy robbanást idéz elő, mely a puskalövést hivatott imitálni. Ezzel a technikával a területről hatékonyan elriaszthatók a kárt okozó állatok. Gázágyúinkat legfőképpen, mezőgazdasági területek, gyümölcsös kertek, és halastavak védelmére ajánljuk. Ha többet szeretne megtudni gázágyúinkról, tekintse meg gázágyú kínálatunkat, vagy kérje kollégáink ajánlatát!