Villanypásztorok és tartozékai, vadkerítés telepítés, vadháló

Vadkárelhárítás

 

A vadkár elleni védekezés manapság már létfontosságú feladat, mivel a minél több termés betakarítása és a befektetéseink megtérülése a cél! A kertészetekben, gyümölcsösökben, a mező- és erdőgazdaságokban, valamint minden más olyan termelő ágazatban szerepe van a vadkerítésnek, ahol a vadfajok kárt tehetnek az gondosan megtermesztett kultúrnövényeinkben.

A védekezésnek több formája is lehetséges.  Védekezhetünk vadkerítésekkel és riasztó berendezésekkel egyaránt.

Vadkerítéssel

A vadkárelhárítás leghatékonyabb formája a vadkerítéssel való körbekerítés. Ha a vad nem tud bemenni a védendő területre, akkor kárt sem tud okozni. Ezt a fajta védekezési módszert főként olyan területen alkalmazzák, ahol a védelmet több évre tervezik, erdészetek és kertészetek szívesen alkalmazzák ezt a fajta védekezést.

A vadkár elleni kerítéssel való védekezés másik formája a villanypásztor kerítés építése a védendő növénykultúra köré. Az elv itt is ugyan az, mint az előzőnél, a vadat kívül akarjuk tartani, annak érdekében, hogy elkerüljük a károkozást. A villanypásztor, akár kiegészítése is lehet egy már meglévő fixen telepített kerítés rendszernek.  Akkor ajánljuk a meglévő kerítése villanypásztorral történő kiegészítését, ha szerevtné növelni kerítése hatékonyságát, mivel előfordulhat, hogy a fix kerítésén idővel még is megpróbálnak áthatolni az állatok. Ha viszont villanypásztorral egészítettük ki a kerítés rendszerünket, akkor a villanypásztor okozta kellemetlen élmény miatt, az állatok meg sem kísérlik a kerítést megrongálni. Ha pedig egy már meglévő, régi, részben hibás kerítésének szeretné a hatékonyságát növelni, akkor is kiváló választás lehet a villanypásztor kiegészítés.  Önmagában a villanypásztor kerítést inkább szezonális védelemre szokták használni, mint több éves védelemre. Mezőgazdászok szívesen alkalmazzák növénykultúráik köré, mert gyorsan és viszonylag egyszerűen telepíthető. A gazdálkodó maga is kihelyezheti, és betakarítás után, mikor már lekerült a termés a földekről, a villanypásztor egyszerűen összeszedhető és eltárolható a következő szezonig. Tekintse meg villanypásztor tápegységeinket, vagy kérje kollégáink ajánlatát, hogy a területéhez a legmegfelelőbb kialakítású villanypásztort szerezhesse be!

A vadkárelhárításon kívül az Afrikai Sertéspestis (ASP) ellen is hatékony védelmet nyújt a villanypásztor kerítés. Telepítse sertéstelep köré és akadályozza meg ezzel, hogy a vaddisznók bármilyen formában is érintkezzenek sertéstelepével és ezzel bármiféle betegséget, (köztük az ASP-t) behurcoljanak telepére!

Riasztó berendezéssel

A riasztó berendezéssel történő vadkárelhárításra többféle rendszer áll rendelkezésre. Történhet gázágyúval, és akusztikus- vagy ultrahangos riasztóval egyaránt.

Gázágyúk

A gázágyú egyszerűen és igen hatékonyan nyújt védelmet a vadkár ellen.  Az ágyú egyszerű elven működve, propán- vagy butángáz és levegő keverékének begyújtásával egy robbanást idéz elő, mely a puskalövést hivatott imitálni. A detonáció hangereje 90-140 decibel között mozog. Ezzel a technikával a területről hatékonyan elriaszthatók a kárt okozó állatok, így csökkenthetjük a vadkár mértékét is. Gázágyúinkat legfőképpen, mezőgazdasági területek, gyümölcsöskertek, és halastavak védelmére ajánljuk. Ha többet szeretne megtudni gázágyúinkról, tekintse meg gázágyú kínálatunkat, vagy kérje kollégáink ajánlatát!

Vad-, madár- és rágcsálóriasztó berendezések

Védekezhetünk még továbbá ultrahangos vadriasztó berendezésekkel is. Ezek a berendezések egy emberi fül számára nem hallható frekvencián (19kHz-30 kHz) bocsátanak ki különböző hangokat melyek a vad számára riasztó, így az elhagyja a védendő területet. Ez a módszer inkább hazai szőrmés vadfajainkra alkalmazható az ő érzékeny hallásuk miatt. Eredményesen alkalmazható őz, szarvas, vaddisznó és nyúl esetében. Ha vadkáros területtel rendelkezik és szeretne ellene tenni, látogasson el termékeink közé és tekintse meg ultrahangos vadriasztó berendezéseinket.

 

A madarak tekintetében már kicsit más a helyzet, itt nem működik az ultrahangos riasztás, de erre is van megoldásunk. Seregély, galamb és más egyéb kárt okozó madárfajok kártétele ellen akusztikus riasztó berendezésekkel tudunk védekezni. A madárriasztó berendezések olyan vijjogásszerű hangot adnak ki, melynek hatására a seregélyek és más egyéb kártékony madarak veszélyben érzik magukat és meg sem próbálnak leszállni a védett területre. Bővebb információért kattintson madárriasztó. termékeinkre.

A gazdaságokhoz, magtárakhoz, állattartó telepekhez pedig tudjuk ajánlani rágcsálóriasztó és nyestriasztó készülékeinket. A rágcsálók rendkívül érzékeny hallással rendelkeznek, ez a készülék olyan magas frekvenciájú hangot ad ki, amit a nem tudnak elviselni, így elhagyják a védett helyet. A mérgekkel ellentétben ez a riasztási módszer nem veszélyes a házi kedvencekre és elhullott tetemekkel sem fog találkozni. Ezen riasztó berendezések eredményesen alkalmazhatóak egér, nyest, pele, patkány, menyét ellen is. Látogasson el termékeink közé és válassza ki az ön számára legmegfelelőbb rágcsáló- és nyestriasztó riasztó készülékünket vagy kérje kollégáink segítségét